• Vi fik et brag af en fest.

  Anne Nielsen...

  Read more
 • Wow sikke en fest!

  Johanne Marstall Red Bull...

  Read more
 • Kan varmt anbefales.

  Peter Velin Danske Bank...

  Read more

Gode råd

Musik til fest, julefrokost, bryllup og firmafester.

Når du booker underholdning til fest, er der mange ting du skal tænke over for at sikre, at det bliver en god aften. Underholdning til fest er ikke det samme, når man booker musik til bryllup, privatfest, julefrokoster eller byfester der er altid stor forskel på den enkelte arrangementer, hos Absolute Party er vi eksperter i at udfolde lige præcis jeres fest, og give jer den bedst mulige aften.

Vi har samlet 10 af de bedste råd vi kan give, når man booker Underholdning til fest, og I skal altid være velkomne til at ringe eller skrive til os, hvis I mangler hjælp til jeres arrangement. Vi gør enormt meget ud af at vejlede dem der booker musik hos os. Vi vil ikke bare levere musik. Vi vil give jer en kæmpe oplevelse og en fantastisk fest.

1. Hvilken stemning går I efter

Den første ting man skal gøre sig klart, det er hvilken funktion jeres underholdning til fest skal have. Vil I have baggrundsmusik, eller fuld skrald på med et fyldt dansegulv. Vi gør meget ud af at snakke med jer og spille musik, der passer til jeres smag, men man skal tænke på at stemning er noget der opstår, når alle er med. Derfor er det vigtigt at tænke på hvilke numre der rammer hele festen. Festunderholdning er en kunst, og det er det vi lever af.

Man skal passe på at man ikke vil for meget på én gang. Noget man ofte hører er ”vi vil gerne have gang i dansegulvet, men det må ikke være så højt at man ikke kan snakke sammen” Det kan sagtens lade sig gøre, men begge ting lider under det. Dem der gerne vil snakke er lidt forstyrrede af musikken, og dem som gerne vil danse får ikke den energi fra musikken, som skal til for at dansegulvet kommer helt op og svinge. Det er bedre at tænke sådan at man siger tiden under middagen er primært for dem der vil snakke, og når man går fra bords så er det primært dem som vil feste der er i fokus. Selvfølgelig er det muligt at tage hensyn til dem, som gerne vil snakke, men vi kan garantere at I får en endnu bedre fest, hvis vi med vores musik overtaler dem der vil snakke til at danse i stedet, og det kan vi. Hvis I fortæller os hvad det vigtigste er for jer, så er vi eksperter i at sørge for at lige præcis den stemning kommer frem.

2. Det skal se godt ud

Det er utroligt ærgerligt at have brugt en masse penge på underholdning til fest og så ser det hele lidt tarveligt ud fordi bandet ikke har ordentligt lys med, eller bare er iført T-shirts og slidte bukser. Mange bands har ikke styr på det visuelle, men det er en meget stor del af den samlede oplevelse. Med et professionelt band som vores får man hele pakken. Underholdning til fest, der både lyder godt og ser fantastisk ud. Festunderholdning bliver først rigtig godt når energien på scenen matcher musikken.

3. Musik i pauserne

Det er rigtig vigtigt at have musik, når bandet går til pause. Professionelle bands vil altid selv medbringe mulighed for at afspille musik i deres pauser, men det kan også være en god idé at hyre en DJ. Generelt er det de små detaljer der sikrer den bedste festunderholdning.

4. Gode bands koster mere

Når man leder efter underholdning til fest, vil man ofte møde store prisforskelle. Det man skal huske er, at man i musikbranchen virkelig får, hvad man betaler for. De fleste mennesker har været til en fest, et bryllup eller et andet arrangement, hvor der har været et dårligt eller amatørlydende band. De fleste har også oplevet, hvordan det kan sætte en dæmper på selv den bedste fest. Hvis man vil spare penge, så skal man hellere hyre en DJ.

Livebands kan give jer en uforglemmelig aften. Men dem som er rigtig gode til det, dem er der også bare stor efterspørgsel på. Hvis et band er billigt, så er der ofte en grund til det.

De bands det er muligt at booke kan man dele i 2 grupper. Hobby bands og professionelle bands. Et hobby band består oftest af en 4-5 musikere, som spiller musik i weekenden, men til dagligt arbejder med noget helt andet. Nogle af dem spiller udemærket, men selv for de allerbedste af dem, er der et kæmpe spring fra dem og op til et professionelt band. Hobby bands vil ofte promovere sig selv på at de er flere i bandet. Tit er der både mandlig og kvindelig sanger samt keyboard, blæsere osv. På papiret ser det ud som om man får mere for pengene, men sandheden er at én rigtig dygtig musiker med en guitar og en mikrofon er meget bedre end 10 musikere og fuldt band, hvis de ikke er dygtige. Når man tænker lidt over det, så kan man hurtigt gennemskue at hvis man har 3 musikere, der ikke spiller super godt. Så bliver det ikke bedre af at man tilføjer 2 mere der heller ikke spiller så godt, tværtimod kommer der bare endnu flere på scenen, som kan lave fejl og spille forkert. Der er stor rift om de bedste musikere, og derfor koster de også mere, men de er alle pengene værd.

En ting er hvordan musikerne spiller, men det næste er det udstyr der er med. Et professionelt band medbringer udstyr for omkring 250.000kr. fordi det er den kvalitet der skal bruges når man skal lave god lyd på et band for bare 50-100 mennesker. Hobby bands har ikke råd til udstyr i den kvalitet, og det medføre meget dårligere lyd samt et mindre flot visuelt udtryk. Den dårlige lyd vil de fleste have svært ved at identificere, men lydkvaliteten er det der afgør om musikkens lydniveau skærer i ørerne eller ej. Dårligt udstyr kan ikke spille særligt højt før at lyden bliver irriterende og generende, det betyder at dem som ikke lige er på dansegulvet er meget generede af musikken, når de sidder og snakker.

5. Hold et godt tempo

Det sværeste ved underholdning til fest er altid at få den skudt i gang. Når først dansegulvet er fyldt og man hygger sig, så kører det meget nemmere. Men når man sidder i hjørnet og kigger på et tomt dansegulv, så kræver det mere energi fra en selv at komme op i gear. Livebands er eksperter i at levere festunderholdning, men så snart de går af scenen forsvinder noget af energien også. Hvis man har mange pauser, og der i pauserne f.eks. er alle mulige indslag og pauserne bliver lange. Så skal bandet starte festen op fra nul, når de går på igen. Det er altid bedre at have så få pauser som muligt. Dog skal man være opmærksom på at det at spille musik er meget fysisk krævende, så musikerne skal bruge en pause mindst en gang i timen, ellers taber de pusten og energien falder.

6. Tag jer godt af bandet

Når man optræder, så er det i høj grad et spørgsmål om, at man giver sin egen glæde og energi videre til gæsterne. Derfor får I også meget mere ud af et festband, hvis de selv er glade og i festhumør. Jo mere man kan gøre for at bandet føler sig velkomne og værdsatte, jo mere får I også for jeres penge. Hvis I har mulighed for det, er det en rigtig god idé at have et lille rum, eller “backstage”, til festbandet, så de har et sted at sidde og lade op. Hvis I gør dette lidt hyggeligt, og sørger for vin, frugt, slik mv., kan I være sikre på, at bandet giver sig 100 %. Hvis de føler sig velkomne og godt behandlet, vil de med garanti gøre alt hvad de kan for at levere det bedste live musik til jeres fest.

7. Hold festen samlet

Det er altid vigtigt at baren og bandet er i samme lokale. Jo tættere man kan få baren på dansegulvet desto bedre. Underholdning til fest handler om at få ALLE med.
Det er altid sådan, at mændene har en tendens til at hænge lidt i baren. Hvis baren er tæt på dansegulvet, så er det nemmere for dem der danser at hive nogle af mændene ud på dansegulvet, og festbandet har bedre kontakt til dem i baren, hvis den er tættere på. De gode festbands er også gode til at inddrage folk, så tit kan festbandet kickstarte festen, hvis de har mulighed for at komme i kontakt med publikum. Man skal være meget varsom med at sætte baren i et andet lokale end bandet. Det splitter altid festen op i to.

8. Hjælp den gode stemning på vej

Et professionelt band bruger mange penge på deres lyd- og lysudstyr. De opbygger et show og har tænkt meget over, hvordan de giver jer den bedste oplevelse. Hvis I sørger for at dæmpe belysningen i jeres festlokale, og har pyntet hyggeligt op, så gør I det meget nemmere for bandet at give jer en god oplevelse. Til en de fleste arrangementer holdes festen tit i et lokale der ikke nødvendigvis er beregnet til fest. Tænk over, om I måske skal have en anden belysning end loftlyset. Der bliver ofte meget hyggeligere af, at man slukker det hvide loftslys og i stedet har opstillet nogle farvede lamper rundt omkring i lokalet.

9. intet er mere skræmmende end et tomt dansegulv

Det sværeste ved underholdning til fest er altid at få de første par stykker på dansegulvet. Her kan man gøre meget for festen ved at have et godt lysshow og en masse energi fra bandet, som gør dansegulvet indbydende. Det er også rigtig vigtigt ikke at lave dansegulvet for stort. Et stort dansegulv ser hurtigt tomt ud. Det er bedre med et mindre, men fyldt, dansegulv.

10. sørg for at der er styr på planlægningen

Mange bands interesserer sig udelukkende for at spille musik, og det er det, de er gode til. Men store arrangementer kræver ofte et godt øje for detaljer og planlægning. Her adskiller et professionelt bands sig meget fra amatørbands. Hos et professionelt band vil I ikke blot få god musik til firmafesten - I vil altid få en kontrakt, de vil overholde tidsplanen, de vil lave en realistisk plan for lydprøve, og så vil de have en reel interesse i at give jer en fantastisk oplevelse, så man kan etablere et samarbejde, der strækker sig mange år ud i fremtiden.

Hos Absolute Party har vi i mange år leveret musik til fest hos Carlsberg, DR, Miljøstyrelsen, Indenrigsministeriet, Forsvaret, Nationalmuseet, Udenrigsministeriet og mange flere. Vi er stolte over altid at levere festmusik af den højeste kvalitet. Læs gerne hvad vores kunder siger om os her.

Kontakt os for flere gode råd

Har I lyst til at booke os, eller har I brug for mere vejledning omkring jeres fest, så skal I være velkomne til at kontakte os.

Leder du efter musik til julefrokosten? Så læs i stedet denne artikel:
Underholdning til julefrokost 10 gode råd


Lyt til vores demoer


 

DJ til fest
DINNERMUSIK & BAND
Tryllekunstner